PL_Intro.jpg

News Täysautomaattinen Production Line

Bystronic esitteli EuroBLECH 2018 -messuilla laserautomaation kohokohtana Production Line -työstölinjan. Levynosien esityöstö, leikkaus, kuljetus ja järjestäminen tilausten mukaan – täysautomaattinen työstölinja huolehtii tästä kaikesta. Levyntyöstön kaikki muut prosessivaiheet voidaan integroida saumattomasti kaikenkattavalla ohjelmistoarkkitehtuurilla.

Millaista on levyntyöstö automaation ja digitaalisen verkottumisen aikana? Bystronic vastaa kysymykseen tarjoamalla Production Line -huippuratkaisun. Production Line on täysautomaattinen työstölinja, jonka keskiössä toimii kuitulaserleikkausjärjestelmä. Production Line integroidaan olemassa olevaan levyntyöstöjärjestelmään digitaalisella Shop Floor Control System -ohjausjärjestelmällä. Ohjausjärjestelmän ansiosta käyttäjät voivat toteuttaa Production Line -työstölinjan ympärille tuotantoympäristön, jossa kaikki levyntyöstön prosessivaiheet nivoutuvat saumattomasti toisiinsa. Näin Bystronic ottaa seuraavan loogisen askeleen kohti integroitua automaatiota ja verkotettuja järjestelmäratkaisuja.

Production Line -työstölinjalla levynosia voidaan työstää sekä suurissa että pienissä sarjoissa. Integroitu lasertekniikka ja automaatio sopivat joustavasti vaihteleviin työtilauksiin. Lisäksi niitä voidaan laajentaa yksilöllisesti modulaarisilla vaihtoehdoilla. Työstökonseptin tarkoituksena on yhdistää toisiinsa monipuolisuus ja tuottavuus. Ne ovat molemmat teollisen levyntyöstön vaatimuksia. Integroitujen järjestelmien ja kaikki prosessivaiheet digitaalisesti verkottavan ohjelmiston modulaarinen rakenne mahdollistaa kyseisen yhdistämisen.

10-kilowattinen kuitulaser nopeuttaa työnkulkua

Production Line -työstölinjan ydin on ByStar Fiber 3015 -kuitulaser. Koko työstöprosessin nopeus perustuu 10 kilowatin tehoiseen aggregaattiin. ByStar Fiberin sisään on kätketty patentoitu kuitulaseroptiikka. Bystronicin kehittämä leikkauspää, joka sovittaa lasersäteen tarkennuspisteen tarkasti levynpaksuuden ja materiaalin mukaan. Näin kuitulaserleikkausjärjestelmällä saavutetaan aina optimaalinen työstölaatu erilaisten levynpaksuuksien ja leikkausmateriaalien yhteydessä. ByStar Fiber mahdollistaa Production Line -työstölinjalla teräs-, jaloteräs-, alumiini- sekä kirjometallimateriaalien kuten kuparin ja messingin työstämisen levynpaksuuden ollessa 0,8–25 millimetriä.

Joustava automaatio ohjaa materiaalivirtaa

Lastaus- ja purkuautomatiikka ByTrans Cross on liitetty suoraan kuitulaseriin. Automaatioyksikön tehtävänä on huolehtia nopean kuitulaserin työstämän materiaalin tuonnista ja pois viennistä. ByTrans Cross tuo tarvittavat raakalevyt kuitulaserille ja purkaa kuitulaserin vaihtopöydän leikkauksen jälkeen. Tätä varten ByTrans Cross on liitetty materiaalivarastoon. Siellä ovat valmiina kaikki leikkaustyötilauksia varten tarvittavat raakalevyt. Materiaalivarasto huolehtii myös valmiiden leikkausosien ja jäännöslevyjen varavarastoinnista.

Bystronic laajentaa ByTrans Crossin purkutoimintoa BySort-moduulilla parantaakseen laserleikkauslaitteiston purkamisen joustavuutta. Näin valmiit osat voidaan asettaa laserleikkauslaitteiston viereen lisäpurkupaikoille. Tästä on apua esimerkiksi työstettäessä suuria sarjoja, joissa yksittäiset leikkausosat on lajiteltava erikseen työtilausten mukaan materiaalivaraston ulkopuolella. BySort huolehtii samalla pinoamisesta materiaalivaunuihin, lavoille, kuljetushihnoille tai jopa autonomisiin kuljetusvälineisiin tuotantoympäristön tarpeiden mukaan.

Uusien esityöstöratkaisujen esittely

EuroBLECH -messuilla Bystronic esitteli erityisen malliesimerkin avulla, kuinka Production Line -työstölinjaa voidaan laajentaa lähitulevaisuudessa järkevästi leikkausosien esityöstöprosesseilla. Lisäksi integroitu ByFlex-järjestelmä tekee ennen laserleikkausta levynosiin reiät poistaen jäysteet sekä tekee niihin kierrereiät ja tarvittaessa myös syvennykset. Tämän varsinaista laserleikkausta edeltävän ratkaisun integroinnin ansiosta käyttäjät voivat hyödyntää optimaalisesti Production Line -työstölinjan prosessien väliset ajat.

Ohjausjärjestelmä ohjaa verkotettua tuotantoa

Verkottumisen ja automaation kasvu huomioon ottaen levyvalmistajat ovat seuraavan kysymyksen edessä: Kuinka tulevaisuudessa ohjataan ja valvotaan monimutkaisia tuotantoympäristöjä, joissa automatisoidut tuotantolinjat kuten Production Line ja yksittäiset konejärjestelmät on verkotettu keskenään? Bystronic vastasi kysymykseen esittelemällä EuroBLECH -messuilla Shop Floor Control System -ohjausjärjestelmän, joka edustaa uutta ohjelmistoarkkitehtuuria.

Shop Floor Control System huolehtii levyntyöstöasemien yhteydessä keskitetystä ohjaustoiminnosta ja auttaa samalla käyttäjiä ylläpitämään optimaalista tuotantoa, jotta suunniteltujen tuotantoaikojen ja toimitusaikojen luotettava noudattaminen voidaan varmistaa. Laserleikkauslaitteistot, särmäyskoneet, automaatioratkaisut, käytettävä robotiikka ja ulkopuolisten toimittajien koneet – verkotetussa tuotannossa kaikki nämä on sovitettava toisiinsa. Vain siten monimutkaisen tuotannon jokainen prosessivaihe sujuu häiriöttömästi ja työtilaukset voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Shop Floor Control System -ohjausjärjestelmän yhteydessä jokainen käytettävä järjestelmä ilmoittaa reaaliajassa työtilauksen nykyisen tilan, tarvittavat huoltotoimenpiteet ja päivitykset tai ilmenneet häiriöt. Kaikki kyseiset tiedot voidaan näyttää ohjauspaneelissa. Sen näytöistä tuotannonohjaus näkee aina, toimivatko kaikki käytettävät järjestelmät vihreällä alueella ja onko ilmaantunut varoituksia, joihin voidaan siten reagoida nopeasti.

Jaa

Jaa