Bending-Cell_Intro_web.jpg

News Bending Cell: Xpert plus -automaatio

Bystronic laajentaa Xpert- ja Xpert Pro -särmäyspuristimen täysautomaattiseksi särmäyssoluksi. Bending Cell auttaa valmistamaan suuret sarjat ja myös vaihtelevat tilaukset tehokkaasti ja virheettömästi. EuroBLECH 2018 -messuilla tälle valmistusratkaisulle myönnettiin MM Award -palkinto.

Levyntyöstöyrityksiin kohdistuu paineita: Tuotantokustannukset on saatava pienemmiksi laadun kärsimättä. Samalla muotojen ja kokojen runsaus sekä kappalemäärien vaihtelevuus vaativat tuotannolta entistä enemmän joustavuutta. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi on saatava prosessit joustavammiksi ja panostettava automaatioon. Kummassakin tavoitteessa Bystronicin Bending Cell tulee avuksi.

Täysautomaattinen särmäyssolu mahdollistaa särmäyksen maksimaalisen tehon ja joustavuuden sekä pienissä että suurissa yrityksissä. Moduulirakenteensa ansiosta Bending Cell on yksilöllisesti sovitettavissa yrityksen tarpeisiin. Särmäyssolu on ihanteellinen yhtä hyvin työlistojen käsittelyyn kuin eräkooltaan vaihteleville tilauksille – pienistä kappalemääristä suuriin sarjoihin. Ketterä robotti hoitaa huippuluokan Xpert- ja Xpert Pro -särmäyspuristimen kanssa särmäystyötilaukset täysautomaattisesti ja virheettömästi.

Aikaa säästävä automaatio

Bending Cell vähentää manuaalisesti suorittavien toimien määrän minimiin ja ottaa siten käytettävissä olevista resursseista maksimin irti. 7-akselinen robotti vaihtaa automaattisesti tartuinosat ja särmäystyökalut. Se myös tietää, miten työtilaus tehokkaimmin saadaan tehtyä: Nerokas ohjelmisto määrittää käytettävien särmäystyökalujen optimaalisen järjestyksen automaattisesti jokaiselle työtilauslistalle. Näin pystytään säästämään aikaa jopa 30 prosenttia.

Aluksi tehdyn Offline-ohjelmoinnin jälkeen Bending Cell työskentelee täysin autonomisesti. Kun robotti hoitaa särmäyksen, työntekijät voivat huolehtia muista tehtävistä – esimerkiksi levyjen ja osien tuomisesta ja pois viemisestä tai laserleikkauskoneen tai hitsauslaitteiston käyttämisestä. Samaan aikaan Bending Cell toteuttaa Offline-ohjelmoinnin käskyt luotettavasti. Epämiellyttävät yllätykset laadunvarmistuksessa siirtyvät historiaan, sillä särmäyssolu takaa erittäin hyvän toistotarkkuuden: tuhanneskin valmistettu osa on yhtä täydellinen kuin ensimmäinen.

EuroBLECH 2018 -messuilla MM Award

EuroBLECH 2018 -messuilla Bystronic sai Bending Cell -valmistusratkaisullaan MM Award -palkinnon. Ammattilehtien «blechnet» ja «MM Maschinenmarkt» ammattilaisraati vakuuttui erityisesti tämän konseptin takana olevasta uudesta särmäysautomaatiosta. Perusteluissaan raati ylisti Bending Cell -ratkaisua: «Tähän mennessä manuaalisesti hoidetut prosessit automatisoituvat, mukaan lukien myös työkalujen vaihto ja työtehtävien vaihto. Siten miehittämätön valmistus on mahdollista 24/7.»

Jaa

Jaa