Laserleikkausjärjestelmät

Laserleikkaus

Laserleikkaus

Laserleikkaus on terminen leikkausmenetelmä levyjen työstämiseen. Lasersäde luodaan laserlähteessä (resonaattorissa), ohjataan kuljetuskuidun tai peilin kautta koneen leikkauspäähän ja kohdistetaan siellä suurella teholla linssin välityksellä erittäin pienelle halkaisijalle. Tämä kohdistettu lasersäde osuu levyyn ja sulattaa sen. 

Bystronic käyttää kahta eri tyyppistä laserlähdettä: kuitulaser ja CO₂-laser.

Kuitulaser

Kuitulaser on laserleikkauksen tehokkain tapa. Lasersäde luodaan aktiivisessa kuidussa ja ohjataan kuljetuskuidun välityksellä koneen leikkauspäähän. Kuitulaserit ovat selvästi pienempiä kuin CO-laserit, ja ne tuottavat samalla virranotolla moninkertaisen määrän tehoa. ­Kuitulaserleikkauslaitteisto soveltuu sekä ohuiden ja paksujen teräs-, jaloteräs- ja alumiinilevyjen että kirjometallilevyjen (kupari ja messinki) leikkaamiseen.

Kuitulaser
CO₂-laser

CO₂-laser

CO₂-laserissa käytetään kaasuseosta lasersäteen luomiseen. Resonaattorissa tarvittava korkeajännite tuotetaan huoltovapaiden suurjänniteyksikkömodulien avulla. Bystronic suosii tällaisia moduleita, koska ne ovat pienempiä, tehokkaampia ja luotettavampia kuin perinteiset ratkaisut. CO₂-teknologia sopii monipuolisesti eri materiaalien ja paksujen peltilevyjen työstämiseen.

Bystronic-laserlähteet

Laaja valikoima tehokkuudeltaan erilaisia laserlähteitä on Bystronicin tuotemerkki. Kaikki laserit ovat laadukkaita ja toimivat erittäin energiatehokkaasti, eivät yksinomaan korkean hyötysuhteensa ansiosta. Valikoimasta löytyy sekä kuitu- että CO₂-laser.

Bystronic-laserlähteet

Tietosuojalauseke

Bystronic-verkkosivusto käyttää ulkoisia liitännäisiä, joita käytetään verkkosivustovierailuihin liittyvien käyttäytymistietojen keräämiseen ja sosiaalisen median toiminnoissa käytettäväksi.  Tietosuojalauseke